Wij zijn t/m 22 juni op vakantie. bestellingen worden na 22 juni verwerkt

Muur decoreren: Tips om je lege muur te decoreren

Muur decoreren 10 tips om je lege muur te decoreren
Heb jij een grote of kleine lege muur en heb je geen idee wat je daarmee moet gaan doen? Of ben je toe aan iets anders? Je muur decoreren hoeft niet moeilijk of super duur te zijn. Geen idee hoe jij die lege muur gaat vullen? In dit artikel lees je 10 tips om je muur te decoreren.

Inhoudsopgave

Wanneer je net verhuist bent, is hij daar: die grote lege muur. Zie het als een kans: je kunt nu nog alle kanten op om je die lege muur te decoreren en er daarmee echt iets moois en persoonlijk van te maken. Misschien is jouw muur niet per se leeg, maar past je huidige muur decoratie niet meer bij je smaak en ben je nodig toe aan eens iets anders. Je muur decoreren hoeft niet moeilijk of super duur te zijn. Geen idee hoe jij die lege muur gaat vullen? Dat komt goed uit, want in dit artikel vind je 10 leuke tips om je muur te decoreren.

1. Kies voor een grote poster of canvas als “center piece”

Abstract berglandschap bij nacht poster en print

Als je de ruimte hebt, dan kan een kunstwerk van een groot formaat ontzettend mooi zijn. Een opvallende kunst poster is een echte eye-catcher. Natuurlijk moet de poster of canvas wel de moeite waard zijn. Neem dus de tijd en zoek naar iets bijzonders en wat je echt super mooi vindt. Een groot formaat is tenslotte nogal opvallend, dus je moet er zeker van zijn dat je een bepaald groot kunstwerk aan je muur wilt hebben hangen.

2. Maak een fotowand

Roze Geometrische Posters Fotowand

Een fotowand is een uitstekende manier om een lege muur te decoreren. Maak van je woonkamer, slaapkamer of hal je eigen persoonlijke gallery. Je kunt leuke posters uit kiezen en zo een compositie maken voor je fotowand. Natuurlijk kun je posters ook afwisselen met je eigen foto’s, bordjes, spiegels en andere leuke ornamenten. Je kunt ook gebruik maken van een wandplank of wandrek. Zie ook tip nummer 6 in dit artikel.

Een fotomuur is niet voor niets enorm populair. Het is namelijk de uitgelezen kans om je interieur een stuk persoonlijker en authentieker te maken. Daarnaast kun je ook leuk en gemakkelijk afwisselen met posters en lijsten.

Wil je weten hoe je een fotowand samenstelt? Met deze tips maak jij moeiteloos je eigen fotowand. 

3. Maak een twee- of drieluik

groene posters set van 2

Geen ruimte voor een hele fotowand? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een twee- of drieluik op te hangen. Dit kunnen posters zijn die als twee- of drieluik zijn gemaakt, maar natuurlijk kun je ook zelf twee of drie bij elkaar passende posters bij elkaar zoeken. Ook zou je een twee- of drieluik kunnen maken aan de hand van een thema. Denk bijvoorbeeld aan een kleurenschema of een bepaald onderwerp dat je aanspreek, zoals reizen, gaming, sport, bloemen, enzovoort.

4. Een muurschildering

je muur decoreren met een muurschildering

Toegegeven: deze tips is wel voor durfals. Een muurschildering is namelijk wel next level, maar als je het aandurft wel een hele unieke en gave manier om je lege muur te decoreren. Het is voelt misschien vrij definitief, maar gelukkig bestaan er ook verwijderbare muurschilderingen. Een muurschildering is wel wat meer geschikt voor een grotere ruimte en muur. Al hoeft jouw muurschildering natuurlijk niet zo groot te zijn als in bovenstaande foto.

5. Decoreer je muur met Muurstickers

muurstickers wanddecoratie

Een iets minder heftig en definitief alternatief voor een muurschildering kunnen muurstickers zijn. Muurstickers kun je op één van je muren aanbrengen. Je hebt de keuze uit teksten, bloemen, patronen, geometrische vormen, mozaïekeffecten en meer.

6. maak gebruik van Planken of een wandrek

Als je posters en dergelijke wilt ophangen, zul je toch vaak moeten boren in je muur. Niet iedereen wil dat. Gelukkig zijn daar goede alternatieven voor. Zo kun je ook gebruik maken van een mooie plank of een wandrek waarop je posters en foto’s kwijt kunt, maar ook kleine beelden en ornamenten. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijker met een paar kleine aanpassingen weer een compleet nieuwe look kunt creëren zonder dat je dus weer allerlei gaten moet gaan boren.

wand decoreren met kistjes

Ook een leuk idee: creëer je eigen planken/wandrek met kistjes zoals op de foto hierboven.

7. Creatief met verf

Ook dit is wel weer een gewaagde optie, maar ook ontzettend leuk: een verfpatroon op je muur. Laat je creativiteit helemaal de vrije loop met geometrische vormen, letters, figuren of allerlei patronen. De sky is the limit! Bij Histor hebben ze diverse sjablonen die je kunt gebruiken bij het creëren van je verfpatroon. Zeker wanneer je met een krap budget zit, is dit een relatief goedkope oplossing. Verf is misschien niet heel goedkoop, maar het goede nieuws is dat je verder niet veel nodig hebt. Met voldoende schildertape, muurverf en een verfroller kom je al een heel eind.

8. Creatief met behang

accent muur maken met behang - muren decoreren

Liever toch behang? Ook met behang kun je een lege muur weer bijzonder maken. Maak bijvoorbeeld een accentmuur. Er zijn veel gave motieven te verkrijgen. Voordeel is dat je verder eigenlijk niet echt wat nodig hebt om je muur verder te decoreren. Alhoewel een mooie spiegel ook op een drukkere muur heel mooi staat.

9. Hang 1 of meerdere Spiegels aan je muur

muur decoreren tips

Met een paar mooie spiegels creëer je ook een bijzondere look. Bijkomend voordeel: spiegels zorgen er voor dat je kamer er ruimer uit gaat zien. Zeker voor kleinere ruimtes is dit dus een echte aanrader. Je kunt kiezen voor 1 grote spiegel, maar je kunt ook een hele spiegelwand creëren. Zoals ik al eerder liet doorschemeren in dit artikel kun je natuurlijk deze tip ook combineren met overige tips. Als je een hele drukke muur hebt met behang of een verfpatroon dan kan een mooie spiegel je muur helemaal afmaken. Ook kun je spiegels kwijt in je fotowand.

10. Bordjes

bordjes ophangen aan je muur

Ga naar de rommelmarkt en zoek mooie bordjes die je vervolgens ook op je muur kan bevestigingen. Kies een thema of een kleurenpallet dat past bij de rest van je interieur. Een leuke en creatieve manier om je muur te decoreren.

Conclusie

Een lege wand hoeft geen probleem te zijn. Zie het als een mooie kans. Je kunt namelijk nog alle kanten om met je muur decoratie. Je kunt je muur decoreren met een fotowand met je favoriete posters. Het is ook leuk om je fotowand, naast posters, af te wisselen met bordjes, je eigen foto’s, spiegels en/of ornamenten. Geen ruimte voor een hele fotowand, maar wel leuke posters ophangen aan je muur? Dan is een twee- of drieluik een goed idee. Natuurlijk kun je ook er voor kiezen om van je lege muur een accentmuur te maken. Je kunt kiezen voor behang met een print of zelf aan de slag te gaan met een verfpatroon. Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een muurschildering of muurstickers.

Lees verder op onze blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Op zoek naar kunst en inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand leuke tips, nieuwe acties en inspiratie in je mailbox.