Het verhaal achter…: Abstract Seascape

Zeezicht Abstract Schilderij
In deze serie vertellen we je het verhaal achter onze kunstwerken. In dit lees artikel je alles over het moderne schilderij “Abstract Seascape”.

Inhoudsopgave

In deze serie nemen we je mee achter de schermen en vertellen we je het verhaal achter onze kunstwerken. Eerder vertelden we je al meer over het schilderij “Abstract Stormy Landscape”. In dit lees artikel je meer over “Abstract Seascape” en hoe dit moderne en abstracte schilderij tot stand kwam. 

Zeezicht Abstract Schilderij

Ik vind het soms leuk om iets te schilderen waarvan het niet goed duidelijk is wat het is. Dit zorgt er namelijk voor dat jij als kijken naar het schilderij een eigen voorstelling van het afgebeelde kunt maken. Maar soms vind ik het ook leuk om een onderwerp te nemen dat je al wel goed kent (en herkent) en hier dan een eigen, abstracte interpretatie van te maken. Dit is ook wat ik heb gedaan met “Abstract Seascape”. 

Een zeezicht, gezien vanaf zee. Als kijker neem ik je mee op zee. In de verte zien we een stuk land. De lucht is blauw wat witte wolkjes, de zee ietsje ruw. Dat is zo’n beetje het concept achter dit schilderij. Als bewoner van het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee blijft de zee mij toch altijd trekken en fascineren. Uren kan ik kijken naar de golven. Zeker als de zee wat ruwer is en al helemaal bij een storm. Het geluid van het slaan van de zee op de keien van de dijk en de zilte geur. Met een voorliefde voor de zee kon een schilderij dus niet uitblijven. Hoewel ik het stuk land overigens niet per se met mijn eigen eiland in gedachten heb geschilderd. Wat dit stuk land dan wel is, laat ik aan jouw eigen verbeelding over. 

Acryl verf diverse lagen blauw - Abstract Seascape
Work in progress: De diverse lagen blauw van de lucht

De zee en lucht zijn in diverse lagen aangebracht. Ik gebruikte hier voornamelijk een paletmes, vooral om zo goed de structuur aan te kunnen brengen. Zeker voor de zee heb ik verschillende tinten gebruikt om zo de gelaagdheid van het water te laten zien. Ik wilde heel licht wat witte schuimkopjes op de zee laten zien. Dit heb ik heel luchtjes en subtiel met een foambrush aangebracht. 

Zeezicht Abstract Schilderij

Voor het stukje land heb ik ook meerdere lagen gebruikt. Ook hier heb ik de foambrush voor gebruikt, samen met een penseel. Voor de kleuren heb ik oker en omber gemengd met wit gebruikt.  Verder heb ik ongemengde oker en omber ook gebruikt om bepaalde dingen nog wat extra aan te zetten of voor wat extra diepte. Deze kleuren passen ook erg goed bij het blauw van de lucht en zee. 
Om het schilderij af te werken heb ik de zijkanten donkerblauw geschilderd. Dit geeft een chique look aan het werk.

De stijl van het werk is dus abstract. Qua interieurstijl past dit schilderij nagenoeg overal. Met zijn afmetingen van 80 bij 60 centimeter is het in ieder geval een echte eye-catcher in elke kamer. Bekijk Abstract Seascape nu in de webshop. Op deze pagina vind je ook meer foto’s van het werk.

Vond je dit artikel leuk? Laat het ons weten door een berichtje achter te laten hieronder. Abonneer je ook op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over onze acties, inspiratie en nieuwe artikelen op onze blog. Als een extra bonus krijg je na je aanmelding ook nog eens 15% korting op je eerste aankoop!

[yikes-mailchimp form=”1″]

Lees verder op onze blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Op zoek naar kunst en inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand leuke tips, nieuwe acties en inspiratie in je mailbox.