Het verhaal achter…: Abstract Stormy Landscape

Abstract Stormy Landscape - Abstract Schilderij
Naast posters en prints kun je bij ons ook terecht voor unieke abstracte schilderijen. In deze serie nemen we je mee achter de schermen en vertellen we je het verhaal achter de kunst.

Inhoudsopgave

Eindelijk is het dan zover: onze eerste abstracte schilderijen staan online! In deze nieuwe serie nemen we je mee achter de schermen en vertellen we je het verhaal achter onze kunstwerken. In deze blogpost lees je hoe ‘Abstract Stormy Landscape’ tot stand kwam.

Abstract Stormy Landscape‘ is 1 van de eerste abstracte schilderijen op deze website. One of a kind en in een klein formaat. Vaak zie je ontzettend grote werken van bijvoorbeeld 120 cm x 90 cm. Super mooi natuurlijk als je een redelijk grote kamer hebt en er dus ook de ruimte voor hebt. Woon je in een klein appartementje dan kan zo’n groot formaat wel eens problemen opleveren. Zoals je misschien al op deze website gelezen hebt, is het onze missie om voor iedereen een geschikt kunstwerk aan te bieden. Daarom bieden we in alle prijsklassen wat aan, maar we vinden ook belangrijk dat iedereen een geschikt formaat kan vinden. Vandaar dat dit kunstwerk een grootte heeft van 30 cm x 30 cm. Ideaal wanneer je niet zo veel ruimte hebt, maar toch een gaaf schilderij aan de muur wilt.

Abstract Stormy Landscape - Abstract Schilderij

Een modern schilderij van een abstract landschap

De naam spreekt natuurlijk voor zich: ‘Abstract Stormy Landscape’. Een abstracte weergave van een stormachtig landschap. Ik heb diverse tinten groene verf gebruikt, wat een mooi gelaagd effect geeft. Ook geeft dit het schilderij een bijzondere textuur en laat het als het ware “leven”. De lucht is stormachtig grijs met wat donkere stukken afgewisseld met wat lichtere stukken. Midden in het landschap en in de storm staan twee bomen. Zwart vond ik net iets te hard ten opzichte van het groen, dus koos ik voor grafietkleurige verf. Toch een mooi contrast, zonder te hard af te steken. Met het paletmes heb ik de bomen extra structuur gegeven.
In de achtergrond zie je wat papier met tekst er door heen komen. Dit vind ik een mooie toevoeging en iets wat ik langer in gedachten had. Het geeft het werk een extra industrieel tintje.

Abstract Stormy Landscape - Abstract Schilderij

De stijl

Het is een abstract schilderij. Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst waarin niet altijd wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en er geen zaken uit de reële wereld hoeven te zijn afgebeeld. Dat is ook zo met dit schilderij. Hoewel een landschap wel iets is wat herkenbaar is uit de echte wereld, ziet een normaal en natuurlijk landschap er in het echt natuurlijk niet zo uit. Wat betreft een passende interieurstijl zou dit schilderij goed passen in een industrieel en modern interieur. Het past minder bij een heel klassiek interieur, maar bij de meeste moderne interieurstijlen staat dit werk goed. Zeker als je ook nog wat groen in je interieur hebt, is dit een goede match.

Abstract Stormy Landscape - Abstract Schilderij

Hoe dit schilderij tot stand kwam

Meestal heb ik normaal gesproken wel een idee, of minstens een globaal idee, van wat ik wil weergeven. Dat was bij dit schilderij nou net even anders. Ik vind het werken met bijvoorbeeld papier en textiel in schilderijen super gaaf, maar had dit nog niet eerder gedaan. Dit werk begon eigenlijk dus meer als een test. Daarnaast had ik ook nog verf gemengd voor een ander schilderij wat ik niet had gebruikt. Zonde natuurlijk, dus besloot ik om het dan maar op dit “probeersel” te gebruiken. Ik ben gaan “freestylen” en terwijl ik bezig was, vormde het idee steeds meer in mijn hoofd. In eerste instantie had ik nog niet de twee bomen bedacht bij dit schilderij, maar na een nachtje slapen, schoot dit idee opeens bij me te binnen. Dit was precies wat het schilderij helemaal af maakte. De beste ideeën komen dus soms spontaan.

Ik was zo tevreden over dit werk dat ik niet anders kon dan dit werk te koop aan bieden. Uiteraard vind je dit werk, en andere werken in onze webshop. Hang jij dit abstracte werk binnenkort aan jouw muur?

Lees verder op onze blog

Muur decoreren 10 tips om je lege muur te decoreren
Inspiratie

Muur decoreren: Tips om je lege muur te decoreren

Heb jij een grote of kleine lege muur en heb je geen idee wat je daarmee moet gaan doen? Of ben je toe aan iets anders? Je muur decoreren hoeft niet moeilijk of super duur te zijn. Geen idee hoe jij die lege muur gaat vullen? In dit artikel lees je 10 tips om je muur te decoreren.

Lees verder »

2 gedachten over “Het verhaal achter…: Abstract Stormy Landscape”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Op zoek naar kunst en inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand leuke tips, nieuwe acties en inspiratie in je mailbox.