Tips om een scandinavisch interieur te creëren

tips voor een scandinavisch interieur
Vindt jij een Scandinavisch interieur ook zo mooi? Met deze tips creëer jij binnen een handomdraai je eigen Scandinavische interieur!

Inhoudsopgave

Minimalistisch, neutrale kleuren en natuurlijke materialen zijn kenmerken van de Scandinavische stijl. Niet voor niets is de Scandinavische look nog steeds erg populair. Wil jij meer rust in je huis creëren? Dan is de Scandinavische stijl echt iets voor jou. Hoe kun je wat Scandinavische invloeden in je interieur brengen? Volg deze tips om een Scandinavisch interieur te creëren.

Wat is een Scandinavisch interieur?

Je zult ongetwijfeld al eens over de Scandinavische woonstijl gehoord hebben, maar wat is nu precies een Scandinavisch interieur? Scandinavisch design kent zijn oorsprong in de Scandinavische landen Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Deze woonstijl is al enkele jaren populair en staat voor rust, comfort en duurzaamheid.

De Scandinavische landen staan natuurlijk ook bekend om hun prachtige natuur: bossen, meren en bergen. Dit komt ook terug in het Scandinavische interieur. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en riet. Ook mogen de nodige planten niet ontbreken. Verder zie je veel lichte kleuren. Qua meubels wordt de Scandinavische look vooral vertaald in strakke lijnen.

Wil je niet gelijk je hele interieur vernieuwen voor een Scandi look? Het mooie van deze stijl is dat dat ook niet per se nodig is. De basis regel in Scandinavisch design is less = more. “Ontspullen” doet dus al wonderen. Verder kun je met wat decoratie al een hoop doen. Met deze tips creëer je eenvoudig een Scandinavisch interieur.

Lichte, neutrale kleuren

wit scandinavisch interieur

Geen felle kleuren in een Scandinavisch interieur, maar veel wit, grijs en andere neutrale kleuren. Is dat niet een beetje saai? Nee, zeker niet! Als je als basis lichte, neutrale kleuren kiest, dan kun je dit combineren met veel groene planten en door het gebruik van natuurlijke materialen en elementen. Heb je al kleur op je muren en ben je niet van plan dit te veranderen? Kies dan voor je decoratie lichte objecten en minimalistische wanddecoratie. Verder op in dit artikel komt Scandinavische wanddecoratie uiteraard nog uitgebreid aan bod.

Gebruik natuurlijke materialen

hout in de scandinavische woonstijl

Hout, rotan, jute en riet: een aantal voorbeelden van natuurlijke materialen die je kunt gebruiken in je interieur. Deze materialen combineren mooi met het wit in Scandinavische interieurs en zorgen voor wat warmte in je interieur. Natuurlijk is een houten vloer helemaal top, maar ook als je geen houten vloer hebt, kun je natuurlijke materialen toevoegen aan je huis. Stoelen met houten poten, een decoratie ornament van hout, houten shutters, een jute of rieten mandje, een vloerkleed of wollen dekentje, enzovoort. Ga wel voor de wat lichtere houtsoorten zoals beuken-, berken- en essenhout.

Less is more

Wil je een Scandinavisch look? Dan is het tijd om eens flink op te ruimen! Niet voor niets wordt de Scandinavische stijl geassocieerd met minimalisme. Een Scandinavisch interieur is opgeruimd en doet daardoor ook ruimtelijk op. En geloof het of niet, maar je zult zien hoe al dat “ontspullen” rust geeft zowel in je huis als in je hoofd!

Decoratie

Ook voor je decoratie geldt: less is more. Je hele dressoir of tafel hoeft niet helemaal vol met allerlei accessoires. Ga voor kwaliteit over kwantiteit. Kies voor organische vormen, accessoires met natuurlijke materialen en natuurlijk Scandinavische wanddecoratie. Zoek je leuke decoratieve objecten, schalen of vazen? Kijk bijvoorbeeld eens bij MADE of bij Casa. Vergeet verder ook zeker niet wat groen in de vorm van planten.

Voor Scandinavische wanddecoratie kun je natuurlijk bij ons terecht! We hebben mooie collectie minimalistische, Scandinavische posters. Voor diegenen die iets extra speciaals willen, hebben we ook handgeschilderde schilderijen.

Schilderijen

Het tweeluik Black & White past perfect in een Scandinavisch interieur. Heel bijzonder doordat het werk verschillende texturen bevat. Een echte eye-catcher.

Tweeluik Black & White - Minimalistische Kunstwerken
Black & White, abstracte schilderijen

Een andere favoriet is Abstract Grey Trees. Een minimalistisch werk met op de achtergrond donkergrijs en lichtgrijs en de bomen in grafiet. Een stijlvolle toevoeging voor elk interieur!

abstracte bomen schilderij
Abstract Grey Trees is een minimalistisch en stijlvol schilderij

Op zoek naar een wat betaalbaarder alternatief? Je hebt ruimte keuze uit onze Scandinavische posters en prints. Hieronder zie je een selectie van onze favorieten.

Posters en prints

Onze Scandinavische posters en prints zijn modern, minimalistisch en natuurlijk. Geef je interieur een flinke portie Scandinavische puurheid.

Minimalistische Wanddecoratie van MDRN HOME
Beauty past perfect in een Scandinavisch interieur

Beauty is een elegante, minimalistische poster en canvas print van het silhouet van een vrouw wat met slechts een paar penseelstreken wordt gevormd. Met haar lichte achtergrond en de donkergrijze penseelstreken is dit een mooie poster voor in een Scandinavisch interieur.

Scandinavische poster en print
Met Deer and the Forest haal je de natuur in huis

Haal de natuur in huis met Deer and the Forest. Een abstracte, Scandinavische poster en print met het silhouet van een hert met daarin een foto van een mooi bos waar de zon schijnt door de bomen.

Minimal Marble Dark - Minimalistische Poster en Print

Minimal Marble – Dark is een moderne, minimalistische poster en print die helemaal past bij in de Scandinavisch woonstijl. De cirkel is gevuld met marmer en steekt mooi af tegen de lichte achtergrond. Combineer deze print met Minimal Marble – Light.

Maan fases Poster - Scandinavische Wanddecoratie voor Scandinavisch interieur
De warme kleuren van Maan Cyclus brengen warmte naar je Scandinavische interieur

Toch op zoek naar iets meer kleur? Dan is deze Maan Cyclus poster en print echt iets voor jou! De warme aardtinten passen perfect binnen de Scandinavische stijl.

abstracte Scandinavische poster
Een “touch of pink” met Abstract Balance

Abstract Balance is ook een geometrische poster in Scandinavische stijl waarbij een klein beetje kleur gebruikt wordt. Roze vormt hier een mooi contrast met zwart.

Conclusie

Met een paar kleine aanpassingen geef je je interieur een Scandinavische look. De Scandinavische stijl staat voor rust, natuurlijk en duurzaamheid. Maak gebruik van veel wit, neutrale kleuren en natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld riet, hout en rotan. Een beetje opruimen doet ook al wonderen. Less is tenslotte more in een Scandinavisch interieur.

Tips voor een Scandinavisch interieur blog post

Lees verder op onze blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Op zoek naar kunst en inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand leuke tips, nieuwe acties en inspiratie in je mailbox.