Interieur trends 2023

interieur trends van 2023
Wat zijn de interieur trends van 2023? De woontrends van 2023 gaan o.a. over warmte, comfort, duurzaamheid en de natuur naar binnen halen.

Inhoudsopgave

Nog drie maanden en een nieuw jaar staat voor de deur. Hoogste tijd dus om eens te kijken wat de interieur trends van 2023 zijn. Wat kun je verwachten wat betreft woontrends? Nadat we tijdens de corona pandemie veel binnen hebben gezeten, is er nu veel behoefte naar het buitenleven. De zucht naar vrijheid en buitenleven wordt ook vertaalt naar ons interieur. Verder kun je veel beige en organische vormen verwachten. Zoals altijd zullen sommige trends je wellicht bekend voorkomen, maar er zijn ook een aantal gloednieuwe trends. Ben jij bezig om interieur te finetunen of wil je een frisse start maken? Ik laat je graag 6 interieur trends van 2023 zien.

Interieur trends 2023

De woontrends van 2023 gaan over warmte, comfort, duurzaamheid en de natuur naar binnen halen. Wat betreft woonstijlen zien we nog steeds dat Scandinavisch erg populair is en blijft. Modern en minimalistisch passen ook hierbij erg goed, maar dan wel met een warme touch. Killere kleuren zoals grijs en (witte) kale muren zijn natuurlijk ook minimalistisch, maar juist die koelere sfeer is verleden tijd. De industriële stijl gaat ook een beetje op zijn retour. Daarvoor in de plaats zien we dat de art deco stijl populairder worden.

1. Duurzaam wonen

Duurzaam is misschien wel het woord van dit moment. Op elk vlak merken we iets van de klimaatverandering waardoor mensen eerder geneigd zijn tot duurzame keuzes. Dit geldt ook zeker voor het interieur. Goedkope producten en massa productie maken plaats voor duurzame producten met duurzame materialen. Mensen kiezen liever voor unieke producten van hoge kwaliteit. Uiteraard betekend dit vaak wel een wat hoger prijskaartje. Enerzijds gaat deze trend dus over duurzame producten van hoge kwaliteit, maar anderzijds gaat deze duurzame trend ook zeker over vintage. Het is niet voor niets dat kringloopwinkels het steeds drukker krijgen. Wat betreft materialen worden meubels en accessoires steeds vaker gemaakt van teruggewonnen hout, gerecycled glas, bamboo en kurk.

Uiteraard doen we zelf hier ook zo veel mogelijk aan mee. Zo zijn al onze poster vrij van oplosmiddelen en worden ze op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

2. Warme kleuren voor een knus gevoel in huis

In het najaar van 2022 en in 2023 gaan we weer meer warme kleuren zien. Denk aan terracotta, bruintinten, beige en warm rode kleuren. Deze kleuren geven je huis een warm en knus gevoel en stralen ook nog eens rust uit. 

Ook de Flexa kleur van het jaar past bij deze trend. “Wild Wonder” wordt gekenmerkt door warme, neutrale kleuren. Deze kleur is een ode aan de kracht van de natuur. Ook symboliseert het gezelligheid in huis. 

Wil je niet gelijk een kwast op je muur zetten, maar toch wat meer warmte in je huis brengen? Dat kan natuurlijk uitstekend met onze wanddecoratie!

Posters met warme kleuren

3. Organische en ronde vormen

Kenmerkend voor de organische en ronde vormen woontrend zijn accessoires in bijzondere vormen en meubels met rondingen. Geen rechte hoeken meer, maar zachte en ronde vormen. Ook zien we vrije vormen afgeleid uit de natuur. Dit past natuurlijk ook weer bij trend nummer 4. Ronde en organische vormen geven een interieur een vriendelijkere en zachtere uitstraling. Wij zijn in ieder geval zeker geen onbekenden van deze gave trend, want we hebben een mooi assortiment aan posters met organische en ronde vormen.

Posters organische en/of ronde vormen

Abstracte Golven poster en print
Abstract Waves
minimalistische abstracte print met vormen
Shapes that Fit
Poster en print met abstracte vormen in neutrale kleuren
Neutral

4. Haal de natuur in huis

Deze trend is zeker niet nieuw, maar gaat in 2023 nog meer impact hebben. De natuur in huis halen hangt ook samen met de duurzame trend. Uiteraard haal je met een paar planten al de natuur in huis. Qua kleur zien we mos, salie, andere groentinten en natuurlijke kleuren zoals terracotta en beige. Uiteraard mag in deze trend hout ook niet ontbreken. Als een duurzamer alternatief voor hout kun je ook kiezen kurk of bamboe.

Met deze posters haal je de natuur in huis

Mistig meer in herfstkleuren poster en canvas print
Meer in de Mist
Ampersand Floral Poster
Floral Ampersand
Groen blad met nerven poster - Botanische Poster
Groen Blad

5. Scandinavisch

Vaak lopen trends over in elkaar of zijn ze uitstekend te combineren met elkaar. Dat is met de Scandinavische woonstijl zeker het geval. Scandinavisch past namelijk ook erg goed bij natuurlijke elementen en kleuren, zachte en warme kleuren en ook organische en ronde vormen. We hebben een groot aantal Scandinavische posters en prints in ons assortiment.

Onze favoriete scandinavische posters

Abstracte line art en abstracte vormen kunst poster
Abstract Lines No. 1
Moderne Poster en Canvas Print met een silhouet van een vrouw in verfstrepen
Beauty
Maan Cyclus Poster - Scandinavische Wanddecoratie
Maan Cyclus

6. Art Deco

Art Deco is met zijn rijke kleuren en geometrische patronen zeker niet voor iedereen. Met zijn geometrische vormen is de art deco trend eigenlijk een tegenhanger voor de organische en ronde vormen trend. Vind je deze stijl toch net iets te excentriek? Je kunt er ook voor kiezen om slechts een aantal elementen toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een art deco spiegel, kussen of poster.

Art deco posters

Geometrisch Patroon Poster
Geometrisch Patroon Posters

We zijn benieuwd: wat is jouw favoriet van deze 6 interieur trends van 2023? Welke woontrend(s) ga jij in je interieur verwerken? Laat het ons weten door een reactie plaatsen onder dit artikel.

Lees verder op onze blog

Muur decoreren 10 tips om je lege muur te decoreren
Inspiratie

Muur decoreren: Tips om je lege muur te decoreren

Heb jij een grote of kleine lege muur en heb je geen idee wat je daarmee moet gaan doen? Of ben je toe aan iets anders? Je muur decoreren hoeft niet moeilijk of super duur te zijn. Geen idee hoe jij die lege muur gaat vullen? In dit artikel lees je 10 tips om je muur te decoreren.

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Op zoek naar kunst en inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand leuke tips, nieuwe acties en inspiratie in je mailbox.