Inspiratie op Netflix: Check deze 5 interieurseries

woonkamer met tv
Lekker bankhangen en Netflixen? We hebben 5 tips voor je die je, als geïnteresseerd ben in alles wat te maken heeft met interieur, niet mag missen.

Inhoudsopgave

Het is herfst, dus dat betekend druiligere weekenden en lange, knusse avonden met kaarsjes aan en natuurlijk Netflixen. Inspiratie voor je volgende “Extreme Home Makeover” vanuit je luie stoel? Deze 5 Netflix shows mag je niet missen!

1. Amazing Interiors
Dit is mijn absolute favoriet. Van knotsgekke interieurs (een cathouse!) tot mooie, inspirerende interieurs: ‘Amazing Interiors’ heeft het allemaal. De serie gaat over huizen waarbij aan de buitenkant niet te zien is hoe bijzonder het er van binnen uit ziet. Geloof me, je valt in de ene verbazing in de andere. Ongelooflijk hoe creatief mensen kunnen zijn met hun interieur! De gaafste van allemaal vind ik toch wel het zeecontainer huis. Ook leuk is de Nederlandse touch in deze serie. Men bezoekt namelijk een penthouse in Maastricht. Bekijk hier een teaser:

2. The World’s Most Extraordinary Homes
Dit vind ik toch een leuke serie. Vooral Caroline Quentin brengt de sjeu er aan met haar enthousiaste reacties. Helaas zijn de meeste huizen voor de meeste mensen wel buiten bereik vrees ik, maar het blijft leuk om je te vergapen aan luxe villa’s met of zonder fantastisch uitzicht. Een absolute aanrader dus. Bekijk hier een stukje van mijn 1 van mijn favoriete huizen:

3. Stay Here
Oké, dit gaat dan wel over vakantiehuizen, maar ook deze serie is de moeite waard. In de eerste aflevering wordt er bijvoorbeeld een woonboot met een gedateerd interieur omgebouwd tot een Scandinavisch paleisje. Heel inspirerend om te zien hoeveel je uit een kleine ruimte kunt halen. Ook voor mensen die geen vakantiehuis willen verhuren, is ‘Stay Here’ een aanrader.

4. Grand Designs
In ‘Grand Designs’ volg je mensen die zelf hun huis gaan bouwen. Vrij ambitieus als je het mij vraagt, zeker als je, net als ik, twee linkerhanden hebt als het op klussen aankomt, maar leuk om te kijken is het allemaal wel.

5. Abstract: The Art of Design
Deze serie gaat over alle vormen van design en dus niet alleen over interieur design, maar als grafisch vormgever kan ik het natuurlijk niet laten om deze serie aan het rijtje toe te voegen. Naast een aflevering over een interieur designer gaan de andere afleveringen over een fotograaf, een architect, een illustrator, een grafisch vormgever en meer vormen van design.

Met dit lijstje ben je de komende herfst wel onder de pannen. Wat is jouw favoriete serie?

Lees verder op onze blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Op zoek naar kunst en inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand leuke tips, nieuwe acties en inspiratie in je mailbox.