De kleurentrends van 2021. Interieur design kleuren van 2021

De kleurentrends van 2021
Wat kun je in 2021 verwachten op het gebied van kleuren in je interieur?

Inhoudsopgave

Natuurlijk houdt ook MDRN HOME de kleurentrends in de gaten. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk voor wanddecoratie. Wat kunnen we in 2021 verwachten? Dit zijn de kleurentrends van 2021.

Neutral

Neutral - kleurtrend van 2021

In 2021 gaat het om rust, warmte en balans. Iets wat we na een turbulent 2020 goed kunnen gebruiken. Niet voor niets koos Flexa als kleur van 2021 ‘Brave Ground’. Brave Ground is een warme, natuurlijke neutrale kleur die gemakkelijk te combineren valt met kleurrijke wanddecoratie. Welke stijl je ook in huis hebt, industrieel, rustiek, Scandinavisch, landelijk of juist modern, neutraal past altijd.

Betonlook

Abstract Gezicht in primaire kleuren - Abstracte Wanddecoratie
Een beton look is helemaal hot in 2021

Beton is al een tijdje hot en daar komt voorlopig geen verandering in. Een beton look is geeft extra sfeer in een moderne of industriële inrichting. Zeker op de muren geeft dit een bijzonder effect. Helemaal als je het dan ook nog eens af maakt met een eye-catcher van een poster.

Blauw

Blauw Landschap Poster - Scandinavische Wanddecoratie
Blauw Landschap: diverse tinten blauw gecombineerd met geel

Blauw is een kleur die we veel gaan terug zien in 2021. Niet alleen op de muren, bij meubels, maar natuurlijk ook in wanddecoratie. Blauw is een veelzijdige kleur die je goed kan combineren met diverse kleuren zoals okergeel, roze en groen.

Zwart en wit

abstracte Scandinavische poster
Abstract Balance: een minimalistische print met roze

Deze combinatie is natuurlijk niet bepaald nieuw, maar de minimalistische trend gaan we veel zien komend jaar. Natuurlijk passen zwart en wit daar uitstekend bij. Natuurlijk kun je dit combineren met een kleur, zoals bijvoorbeeld een mooie tint roze. Zo krijgt je minimalistische interieur toch een warme touch.

Jewel Tones

Als je van wat kleurrijker houdt, dan is de jewel tones misschien wel een leuke trend voor jou. Jewel Tones zijn kleuren van juwelen, dus denk hierbij aan smaragd groen, saffier blauw, het rode van een robijn. Jewel Tones hebben vaak een hogere saturatie wat ze opvallend en dynamisch maken. Deze kleuren stralen ook een gevoel van luxe uit.

Groen

Geometrische Botanische Poster - Abstracte Wanddecoratie
Botanische Geometrie Poster en Print

Natuurtinten is een van de populaire kleurentrends in 2021 en in het verlengde daarvan hoort ook groen daarbij. Naast planten mogen ook je wanddecoratie, muren en meubels in het groen.

Deze 6 kleurentrends gaan we dus zien in 2021. We kijken alvast uit naar een stijlvol nieuw jaar!

Interieur design blog de kleurentrends van 2021 pinterest afbeelding

Lees verder op onze blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

Op zoek naar kunst en inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand leuke tips, nieuwe acties en inspiratie in je mailbox.