Voorkom deze 4 muurdecoratie clichés

muurdecoratiecliche_quotes
Niemand houdt van cliche's. Pas dus op voor deze 4 wanddecoratie cliches.

Inhoudsopgave

Natuurlijk hebben wij als aanbieders van moderne muurdecoratie een mening over bepaalde trends. Met goede en passende wanddecoratie kun je echt je eigen persoonlijkheid laten zien in je interieur. Het is belangrijk dat je wat je aan de muur hang ook echt mooi vindt, maar je wilt natuurlijk iets uniek en niet doorsnee. Het is natuurlijk leuker om iets aan je muur te hangen wat niet iedereen heeft. Pas daarom ook op voor deze vier muurdecoratie clichés. 

1. Cliché typografie prints

muurdecoratie cliche: teksten

Iedereen kent deze teksten wel: Home is Where the Heart is, Keep Calm and Carry On, enzovoort. Typografie prints kunnen absoluut super gaaf zijn, maar wanneer iedereen en z’n oma dezelfde teksten heeft hangen, wordt het wat ons betreft no-go. Of wat te denken van die teksten die beschrijven waar je bent of wat je in die kamer moet doen, bijvoorbeeld “EAT” of “SLEEP”. Normaal gesproken zullen mensen zelf wel begrijpen waar welke kamer voor dient zonder er aan herinnert te worden.

2. Prints van bekende kunstwerken

Je kent ze vast wel: prenten van de Mona Lisa of van kunstwerken van Warhol of Van Gogh. Natuurlijk zijn deze kunstwerken ontzettend mooi, maar tenzij je het budget hebt om de een echte Warhol in huis te halen, zou ik de prints van beroemde schilderijen maar links laten. Veel leuker is het om iets origineels te vinden. Natuurlijk kun je daarvoor terecht in onze shop (duh), maar ook op reis kun je ontzettend leuke posters en prints vinden die niet bij iedereen al in huis hangt.

3. Foto’s van super bekende gebouwen

Parijs Poster

De Eiffeltoren is denk ik wel het bekendste voorbeeld hiervan. Ik houd ook van Parijs en van architectuur, maar probeer wel altijd een andere invalshoek te kiezen. Kun je dan als liefhebber van Parijs (of een andere stad) dan helemaal geen print hiervan in huis hangen? Tuurlijk wel! Zoek naar een andere invalshoek of die het onderwerp net op een andere manier laten zien, zoals bijvoorbeeld onze Eiffeltoren in het silhouet van een vrouwenhoofd. Dit geeft net een andere draai aan een anders cliché beeld.

4. Familie foto’s op canvas

Dit laatste cliché zullen sommige mensen misschien niet zo leuk vinden. Het is namelijk iets wat iedereen lijkt te doen, die ene leuke familie foto die ze op vakantie hebben geschoten op canvas af te laten drukken. Logisch, want dit soort foto’s zijn natuurlijk erg dierbaar, maar het is wel een tikje cliché. Onze tip: druk die mooie familie foto’s gewoon af (kan ook best wat groter dan 10 x 15 cm), zoek er een leuke lijst bij en zet deze neer of hang hem aan de muur. Foto’s op canvas kunnen mooi zijn, maar ik zou liever een mooi kunstwerk op canvas ophangen en dus familie foto’s gewoon af laten drukken en inlijsten. The best of both world’s!

Dit waren ze dan. De vier muurdecoratie clichés die je het beste maar kan vermijden. Weet jij nog andere clichés die je vreselijk vindt? Of zijn er clichés die je eigenlijk stiekem best leuk vindt?  Laat het ons zeker weten door een berichtje hieronder te plaatsen.

Lees verder op onze blog

Muur decoreren 10 tips om je lege muur te decoreren
Inspiratie

Muur decoreren: Tips om je lege muur te decoreren

Heb jij een grote of kleine lege muur en heb je geen idee wat je daarmee moet gaan doen? Of ben je toe aan iets anders? Je muur decoreren hoeft niet moeilijk of super duur te zijn. Geen idee hoe jij die lege muur gaat vullen? In dit artikel lees je 10 tips om je muur te decoreren.

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Op zoek naar kunst en inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand leuke tips, nieuwe acties en inspiratie in je mailbox.